Algemeen

3 dingen om rekening mee te houden bij het aanschaffen van gordijnen!

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je gordijnen gaat aanschaffen. Om niet voor verrassingen te komen te staan, wordt in dit blogbericht besproken hoe je je het beste kan voorbereiden als je gordijnen wilt aanschaffen!

1. Op maat of kant en klaar

Je kan twee soorten gordijnen aanschaffen: gordijnen op maat of kant en klare gordijnen. Het voordeel van gordijnen op maat is dat je ze geleverd krijgt en je dan zeker weet dat het perfect past. Je hoeft de gordijnen dus alleen op te hangen en dan is het klaar! Het nadeel hiervan is dat gordijnen op maat flink in de kosten kunnen lopen. Daarom is het ook een optie om kant en klare gordijnen aan te schaffen. Deze zijn dus een stuk goedkoper en daarnaast ook ideaal als je in een tijdelijke woning zit. Hierbij moet je dus wel het geluk hebben dat het kant en klare gordijn precies past in de woning. Op maat of kant en klaar beide goed, maar belangrijk om rekening mee te houden welke jij graag wilt in de woning.

2. Gordijnen kunnen krimpen

In een woning is er altijd sprake van luchtvochtigheid. Je zou denken dat dit geen kwaad kan voor het gordijn, maar dit is wel het geval. Door de luchtvochtigheid in een woning kan het namelijk gebeuren dat de gordijnen krimpen. Dit zie je vooral terug bij linnen gordijnen. Een andere manier waarop gordijnen kunnen krimpen is in de was. Daarom kan je gordijnen beter laten reinigen bij een gespecialiseerde winkel. Houdt bij het aanschaffen van gordijnen dus rekening met het feit dat de gordijnen kunnen krimpen.

3. Ophangsysteem

Zoals de meeste mensen wel weten, zijn er verschillende manieren om gordijnen op te hangen: ringen, een roede, rails of lussen. Om hier de beste keuze voor te maken is het belangrijk om je in alle soorten te verdiepen. Theja Wonen helpt je hier graag mee. Zo kan je eens een kijkje nemen op onze gordijnen pagina of neem contact op zodat we samen door de mogelijkheden kunnen lopen!