Algemeen

3 Redenen om te kiezen voor laminaat

Gaat u verhuizen, verbouwen of is uw vloer toe aan vervanging? Dan zijn er meer dan genoeg mogelijkheden voor een nieuwe vloer. Om u te helpen bij deze keuze, lichten we in dit blogbericht 3 redenen toe waarom u moet kiezen voor een laminaat vloer!

Praktisch

Een goede reden om te kiezen voor laminaat is omdat het erg praktisch is. Zo isde vloer snel gelegd, zowel als u het laat doen als dat u het zelf doet. Door het handige kliksysteem is het met een kleine handigheid binnen een dag gelegd. Ook als het laminaat eenmaal ligt, blijft de vloer praktisch. U kunt het laminaat namelijk makkelijk schoonmaken. Door een keer in de week een vochtige doek over het laminaat te halen, blijft het in een uitstekende staat.

Duurzaam

De tweede reden om te kiezen voor een laminaat vloer is omdat het duurzaam is. Als u kiest voor laminaat gaat uw vloer ruim 20 jaar mee. Mochten er delen van de vloer nu toch eerder toe zijn aan vervanging, dan is het geen probleem om individuele stukken te vervangen. U zult de verschillen tussen de nieuwe en oude stukken nauwelijks zien, aangezien laminaat niet verkleurd door de zon. Een andere reden waarom laminaat duurzaam is, is omdat het tegen vocht kan. Hierdoor kan u gerust knoeien met bijvoorbeeld water zonder dat dit ten koste gaat van het laminaat.

Veel keuze

Mocht u de knoop hebben doorgehakt door te kiezen voor een laminaat vloer, dan is de keuze nog steeds reuze! Zo heeft u nog de keuze uit verschillende soorten en kleuren laminaat. Daarnaast is het mogelijk om in iedere ruimte van het huis laminaat te leggen doordat het vochtbestendig is. U kunt dus een soort laminaat in de huiskamer leggen en weer een andere in de badkamer. Als laatste heeft u ook nog de optie om laminaat te combineren met vloerverwarming. U kunt het laminaat dus precies maken naar uw eigen stijl of naar de stijl van het huis!