Algemeen

De 4 voordelen van gordijnen

Bij een inrichting met gordijnen wordt er vaak gedacht aan een ouderwets interieur. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn, want ook gordijnen gaan met de tijd mee. Zo verschijnen ze in steeds meer soorten, maten en kleuren. Daarbij heeft het kiezen van gordijnen als raamdecoratie meerdere voordelen. Deze zijn allemaal te lezen in dit blogbericht.

Isolatie

Door gordijnen op te hangen voor uw ramen blijft de kou buiten en de warmte binnen. Ook al zijn de ramen geïsoleerd met dubbel glas, dit geeft geen garantie dat de temperatuur niet door de ramen heen komt. Om zeker te weten dat het in huis lekker warm blijft, zijn gordijnen de ideale oplossing!

Privacy

Naast dat gordijnen zorgen voor een betere isolatie, creëert u ook meer privacy in uw woning. Vooral bij grote of hoge ramen is dit een aanrader. Door de gordijnen wordt het oppervlak van de ramen, en dus het gebied waardoor mensen naar binnen kunnen kijken, kleiner. Overdag kunt u de gordijnen open doen, zodat er meer daglicht binnenkomt en in de avond kunt u ze juist sluiten voor een knus gevoel. Wilt u de gordijnen liever dicht houden overdag en toch naar buiten kunnen kijken? Kies dan voor in-between gordijnen.

Betere akoestiek

Het kan als zeer vervelend worden ervaren als er een slechte akoestiek is in huis. Iedereen die praat of telefoneert hoort u nagalmen. Zelfs als u alleen bent en de tv staat aan, hoort u deze stemmen galmen in de woning. Dit is niet alleen vervelend, mensen kunnen er ook hoofdpijn van krijgen, sneller vermoeid van raken of last hebben van concentratieverlies. U kunt dit voorkomen door gordijnen op te hangen. Gordijnen absorberen namelijk geluidsgolven waardoor het geluid dus niet weerkaatst.

Sfeer

Tegenwoordig willen de meeste mensen het interieur zo strak mogelijk. Het kantelpunt hiervan is dat de woning niet sfeervol is. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de woning aan te kleden met leuke accessoires. Hier kunnen gordijnen het verschil maken. Om de woning helemaal sfeer te geven, kan u de gordijnen het beste combineren met andere accessoires in dezelfde kleur. Denk hierbij aan kussens, kaarsen of een vloerkleed.