Algemeen

De ideale raamdecoratie voor draai-kiepramen!

Draai-kiepramen zijn net iets anders dan normale ramen doordat ze naar binnen open kunnen op meerdere manieren. Ze kunnen draaien (volledig open) en op kiepstand (alleen de bovenkant open). Hierdoor is niet iedere raamdecoratie geschikt voor draai-kiepramen. In dit blogbericht worden verschillende soorten raamdecoraties toegelicht die wel ideaal zijn voor draai-kiepramen!

1. Shutters

De eerste raamdecoratie die geschikt is voor draai-kiepramen zijn shutters. Dit komt doordat shutters worden bevestigd op het kozijn van het raam. Hierdoor kan de raam zowel volledig open als in kiepstand. Het voordeel van shutters is dat je zelf de lichtinval kan regelen. Je kan ‘spelen met licht’ in de ruimte. Dit zorgt ervoor dat je een kamer in de woning zeer sfeervol kan maken.

2. Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn de ideale raamdecoratie voor draai-kiepramen, omdat het bevestigd wordt met een mini-cassette. Deze kan je eenvoudig monteren door de mini-cassette op het raamkozijn te plakken. Deze zitten bevestigd aan de zijkanten en dienen als zijgeleiders. Hiermee wordt bedoeld dat het rolgordijn kan ‘glijden’ van omhoog naar omlaag en andersom. Het voordeel van rolgordijnen is dat ze goed verduisteren en dus ook geschikt zijn voor op de slaapkamer.

3. Plisségordijnen

De derde raamdecoratie die ideaal is voor draai-kiepramen zijn plisségordijnen. Deze soort raamdecoratie kan zowel aan de bovenkant als aan de onderkant worden vastgezet tegen het raam of tegen het kozijn. Hierdoor blijft het plisségordijn strak hangen, zelfs als het raam op de kiep stand staat. Ook kan je ervoor kiezen om dubbele plisségordijnen op te hangen. Dit heeft dezelfde uitstraling als de ‘normale’ plisségordijn, alleen isoleert deze soort raamdecoratie beter.

Er is dus nog genoeg keuze uit raamdecoratie bij draai-kiepramen! Het is voor iedereen anders welke soort de voorkeur heeft. Laat dit vooral afhangen van je eigen smaak en of het past in de kamer waar de raamdecoratie moet komen te hangen!