Algemeen

De ideale raamdecoratie voor in de zomer

De temperaturen lopen alweer op en de zon schijnt vaker: we gaan richting de zomer! Maar welke raamdecoratie kan je nu het beste aanschaffen om de warmte buiten te houden? Dat bespreken we in dit blogbericht!

1. Duette shades

De eerste soort raamdecoratie die ideaal is om voor je raam te hangen tijdens de zomer zijn duette shades. Dit komt door de dubbele stof waar duette shades uit bestaan. De dubbele stof zorgt er namelijk voor dat de woning goed geïsoleerd blijft. De warmte blijft tijdens de warme zomerdagen dus lekker buiten!

2. Shutters

Een grote trend van dit moment zijn shutters als raamdecoratie. Je ziet ze dan ook vaak voor de ramen hangen bij allerlei soorten woningen. Een voordeel van shutters is namelijk dat ze makkelijk te combineren zijn met andere meubels of accessoires van het interieur en hierdoor passen bij veel verschillende woonkamers. Wat mensen vaak niet weten is dat shutters, net als duette shades, de woning goed isoleren. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat je de shutters sluit op de warme dagen en vooral wanneer de zon op de ramen schijnt. Het nadeel hiervan is dat het gelijk donker wordt in de woning, maar het blijft wel koel!

3. Duorolgordijnen

De derde soort raamdecoratie die ideaal is om voor je ramen te hangen tijdens de zomer zijn duo rolgordijnen. Op de warme dagen sluit je deze namelijk volledig en op de wat koelere dagen kan je ze half open (dicht en transparant op elkaar) om zo toch licht door te laten.

4. Raamdecoratie die je juist niet moet hebben in de zomer

Zoals uit dit blogbericht wel is op te merken houd je de warmte buiten met donkere en dikke materialen/stoffen. In de zomer heb je daarom weinig aan raamdecoratie met een transparante kleur, omdat dit veel warmte doorlaat. Ben je dus erg gesteld op een koele woning in de zomer? Let er dan op dat de raamdecoratie is gemaakt van een dikke stof en donkere kleur!