Algemeen

De juiste vloer voor uw kantoor of bedrijfsruimte

Hoewel we bij Theja wonen vooral interieurspecialist zijn voor woningen, bieden we ook mogelijkheden voor kantoor of bedrijfsruimtes. Een goed voorbeeld hiervan zijn onze projectvloeren. Hierbij zorgen we niet alleen voor de correcte levering van materialen, we geven ook advies voor de beste vloer voor uw bedrijfsruimte en zorgen uiteraard ook voor een vakkundige afwerking. In dit blogbericht vertellen we je alles over de juiste vloer voor uw kantoor of bedrijfsruimte!

1. PVC

Een vloersoort die relatief nieuw is, maar wel al veel wordt gelegd in bedrijfsruimtes is PVC. De reden waarom het veel wordt gelegd is dat het makkelijk is om te plaatsen. Daarnaast zijn er erg veel mogelijkheden met een PVC vloer qua design. Hierdoor past een PVC vloer altijd in het interieur van een kantoor of een bedrijfsruimte. Het is zelfs mogelijk om het eruit te laten zien als een houten vloer. Het nadeel hierbij is wel als je er goed op let dat je kan zien dat het geen echte houten vloer is.

2. Tapijt

Een andere vloersoort die je ook veel terugziet in bedrijfspanden is tapijt. Dit is vooral ideaal voor grote ruimtes of ruimtes die erg galmen (en dus een slechte akoestiek hebben). Tapijt heeft namelijk een dempend effect. Als er veel mensen tegelijk lopen of schuiven in een bureaustoel kan dat veel lawaai maken. Door te kiezen voor tapijt als vloer, blijft het een stuk rustiger op kantoor of in de bedrijfsruimte. Dit heeft natuurlijk ook een positieve invloed op de werkomstandigheden.

3. Laminaat

De derde vloersoort die het meeste voorkomt in kantoren of bedrijfsruimtes is laminaat. Dit komt doordat het goedkoop is, zeker tegenover een echte houten vloer. En een laminaat vloer is tegenwoordig bijna niet te onderscheiden van een houten vloer. Ook heeft laminaat als voordeel dat het tegen een stootje kan en heb je niet meteen last van vlekken als iemand zijn koffie of thee morst. Ook in onderhoud is een laminaat vloer makkelijker en dat is zeker een voordeel voor een bedrijf.