Algemeen

De verschillende soort plisségordijnen

Het woord plissé is afkomstig uit de Franse taal en betekent letterlijk plooi. Plissé gordijnen bestaan dan ook uit een geplooide stof die strak is gevouwen. Dit heeft meerdere voordelen. Zo kunt u de plisségordijnen makkelijk bedienen, ze zijn praktisch en er zijn oneindig veel mogelijkheden. In dit blogbericht lichten we de verschillende soorten plisségordijnen verder toe!

1. Dag en nacht plissés

Het eerste soort plisségordijn dat we toelichten is de dag en nacht plissé. Dit is een van de populairste soorten, omdat één gordijn meerdere oplossingen biedt. De bovenkant van het gordijn is namelijk verduisterend en de onderkant transparant. Hierdoor is dit plisségordijn zowel geschikt voor overdag als in de nacht. Daarbij kunt u met dit gordijn het beste de lichtinval bepalen en de privacy.

2. Top-down en bottum-up

Ook bij deze soort plisségordijn is het ideaal om zelf de lichtinval en de privacy te regelen. Dit gebeurt alleen niet doordat de plissé bestaat uit een transparante zijde en verduisterende zijde, maar doordat u het plissé vanuit boven en onder kan openzetten. Het plisségordijn kan dus ook in het midden van het raam hangen.

3. Plisségordijn voor een kantelraam

Het kan erg onpraktisch zijn om een gordijn te bevestigen voor een kantelraam. Daarom is er een speciale soort plisségordijn ontworpen voor een kantelraam. Door middel van een kliksysteem is het eenvoudig om het gordijn voor het raam te plaatsen. Op deze manier kunt u toch raamdecoratie toevoegen aan een kiep of kantelraam.

4. Honingraat plissé

Zoals de benaming als zegt, heeft deze plissé soort de structuur van honingraat. De plissé bestaat uit een dubbel geplooide stof. Door de structuur ziet u geen koorden en dit ziet u bij alle andere plisségordijnen wel. Een ander voordeel van een honingraat plisségordijn is dat uw woning hiermee ook geïsoleerd wordt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van plisségordijnen in uw woning? Twijfel niet om contact op te nemen!