Algemeen

De voor- en nadelen van een vloerkleed

Het ene huishouden heeft het wel en het andere niet: een vloerkleed. Meestal ligt hij bij de zithoek, maar een vloerkleed komt steeds vaker voor in de eethoek. Bent u aan het twijfelen om uw woning te verrijken met een vloerkleed? Wij hebben de voor- en nadelen onder elkaar gezet om u te helpen bij de beslissing.

1. De voordelen

  • Het eerste voordeel van een vloerkleed is dat hij op twee manieren warmte geeft. Het kleed geeft namelijk warmte aan het interieur, maar ook echte warmte doordat een vloerkleed een isolerend effect heeft. Daarbij voelt een kleed ook warm aan voor de voeten.
  • Het tweede voordeel is dat een vloerkleed geluid dempt. Dit is vooral handig met kinderen die nog wel eens wild spelen, als u onderburen heeft of als het galmt in een woning. Een vloerkleed absorbeert het geluid en zorgt ook voor een betere akoestiek.
  • Een ander voordeel van een vloerkleed is dat het makkelijk is om hem te verplaatsen. Het enige wat hiervoor nodig is om de meubels die op het vloerkleed stonden eraf te halen en hem vervolgens op te rollen. U rolt hem weer uit op de plek waar het vloerkleed moet komen te liggen. Als laatste laat een vloerkleed een ruimte groter lijken, dus een kleed is ook zeker geschikt in kleinere kamers.

2. De nadelen

  • Een vloerkleed heeft vele voordelen, maar helaas ook een paar nadelen. Zo is een kleed lastiger om te stofzuigen dan bijvoorbeeld laminaat. Gelukkig zit er op de meeste stofzuigers wel een speciale stand om vloerkleden goed te kunnen reinigen.
  • Een ander nadeel is dat er na een tijd looppaden te zien kunnen zijn in het kleed. Deze paden ontstaan als in een woning vaak over hetzelfde stuk vloerkleed wordt gelopen. U kan dit voorkomen door dus over het hele kleed te lopen en niet altijd over hetzelfde stuk.
  • Het volgende nadeel is alleen van toepassing als u vloerverwarming hebt. Niet alle kleden zijn namelijk geschikt in combinatie met een vloerverwarming. Let hier dus op bij de aankoop van het vloerkleed.

Heeft u meer vragen over de voor- en nadelen van een vloerkleed? Twijfel niet om contact met ons op te nemen!