Algemeen

De voor- en nadelen van rolgordijnen

Zoals het woord rolgordijn al aangeeft, is het een gordijn dat je kan oprollen. Meestal kan dit door te trekken aan een koord of touw. Op deze manier kan je het rolgordijn omlaag doen en ook weer omhoog. Je kan zelf kiezen tot welke hoogte je het rolgordijn laat zakken waardoor je dus zelf de hoeveelheid lichtinval kunt bepalen. Rolgordijnen hebben nog veel meer voordelen, maar helaas ook een paar nadelen. Deze worden besproken in dit blogbericht!

Voordelen

Het eerste voordeel van een rolgordijn is dat je hem makkelijk kan installeren voor een raam. Je hoeft hier dus niemand voor te vragen, je kan gewoon lekker zelf aan de slag. Als het rolgordijn eenmaal hangt is het ook erg makkelijk in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is te trekken aan het koord zoals hierboven al werd benoemd. Het tweede voordeel van een rolgordijn is dat ze zeer hygiënisch zijn. Een rolgordijn heeft namelijk een vlak oppervlak waardoor het makkelijk is om schoon te maken. Daarnaast vangen rolgordijnen weinig stof waardoor de raamdecoratie zeker geschikt is om op te hangen in de keuken of in een woning waar mensen last hebben van huisstofmijt. Andere voordelen van rolgordijnen zijn dat het een isolerende werking heeft, zowel voor temperatuur als geluid. Ook kan je de rolgordijnen aanschaffen in allerlei soorten en maten waardoor het altijd past bij je interieur. Het is zelfs mogelijk om verduisterende rolgordijnen aan te schaffen voor op de slaapkamer!

Nadelen

Helaas zitten aan rolgordijnen een paar nadelen. Zo kan het zijn dat rolgordijntjes na een aantal jaar gaan verkleuren. Dit gebeurt vaak als de rolgordijntjes altijd naar beneden hangen en de zon er dan het grootste deel van de dag op schijnt. Het rolgordijntje wordt dan lichter van kleur. Het tweede en laatste nadeel van een rolgordijn is dat veel mensen vinden dat het een goedkope uitstraling heeft. Hierdoor worden rolgordijnen vaak niet aangeschaft. Dit is erg zonde, omdat de mogelijkheden van rolgordijnen tegenwoordig eindeloos zijn en dus helemaal niet een ‘goedkope’ uitstraling te hoeven hebben! Ben je nieuwsgierig geworden naar rolgordijnen? Kijk dan eens op deze pagina om meer te weten te komen over rolgordijnen van Theja Wonen.