Algemeen

De voor- en nadelen van knikarmschermen

Iedereen weet dat we optimaal moeten genieten van de dagen dat het mooi weer is in Nederland. Maar de laatste jaren kan het wel erg heet worden. Met deze warme temperaturen is het niet meer lekker om in de zon te zitten en zoeken we graag de schaduw op om toch buiten te kunnen zitten. Ideaal hiervoor zijn knikarmschermen! Ben je aan het twijfelen om een knikarmscherm aan te schaffen? Lees dan dit blogbericht want hier staan de voor- en nadelen op een rij.

1. De voordelen van knikarmschermen

Het grootste voordeel van knikarmschermen is natuurlijk dat ze schaduw geven als de zon schijnt. Natuurlijk hebben ze nog veel meer voordelen. Zo heb je met knikarmschermen altijd een vrije doorloop. Met bijvoorbeeld een parasol heb je altijd last van de parasolvoet die in de weg staat. Een ander voordeel is dat knikarmschermen in groter dan 6 meter geleverd kunnen worden waardoor je altijd een groot deel van je tuin kan weren tegen de zon. Daarnaast beschermen knikarmschermen niet alleen tegen de zon buiten, ze zorgen er ook voor dat het binnen koel blijft. Dit komt doordat de knikarmschermen bevestigd zijn aan de muur van het huis. De zon schijnt hierdoor dus niet op de ramen van het huis, omdat de knikarmschermen ook dit zonlicht weren. Het laatste voordeel is dat je zelf kan kiezen of je de knikarmschermen automatisch wil bedienen met een afstandsbediening of gewoon handmatig. Ook kan je ervoor kiezen om er een windsensor op te zetten zodat hij automatisch inklapt als het te hard gaat waaien. Zo gaat hij niet kapot als je van huis gaat en de knikarmschermen nog uit zijn.

2. De nadelen van knikarmschermen

Hoewel er niet veel nadelen zitten aan knikarmschermen zijn er toch een paar. Zo kunnen knikarmschermen niet tegen regen en wind. Als je dus buiten zit en het gaat regenen moet je hem zo snel mogelijk inklappen anders heb je de kans dat het knikarmscherm sneller verkleurt of slijt. Een ander nadeel is dat knikarmschermen een erg strakke en moderne uitstraling hebben. Dit past niet bij alle bouwstijlen van huizen. Wil je meer informatie over knikarmschermen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen of een bezoek te brengen aan een van onze winkels!