Algemeen

De voordelen van trapbekleding met tapijt

Tegenwoordig is de trend om een trap te bekleden met laminaat of PVC omdat dit strak en modern oogt, waardoor we de vele voordelen van tapijt als trapbekleding vaak vergeten. Tapijt delft tegenwoordig het onderspit terwijl dit een van de meest fijne materialen is om uw trap mee te bekleden. In deze blog zetten we alle voordelen van tapijt bekleding op een rijtje:

De voordelen

Het is de goedkoopste trapbekleding die er is. Laminaat en PVC zijn vaak duurder in aanschaf, simpelweg omdat de materiaal- en productiekosten hoger liggen.
  1. Tapijt dempt geluid. Zo heeft u dus minder snel last van een krakende trap of wanneer het kroost naar boven of beneden rent.
  2. Stoffen materialen zijn warmer en zachter aan de voeten.
  3. Doordat het oppervlak minder glad is, is er ook minder valgevaar. Ideaal voor jonge kinderen en/of ouderen!

De nadelen

Natuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn met zo’n gestoffeerde trap, dus hieronder informeren we je ook nog even over de nadelen:
  1. Het grootste en meest voorkomende nadeel is slijtage. Op den duur wordt zichtbaar waar men al die jaren precies gelopen heeft. Vaak duurt dit enkele jaren, wat natuurlijk nog verlengd kan worden door het gebruik van een ondervloer/ondertapijt.
  2. Tapijt is gevoeliger voor vlekken en vuil. Hierdoor moet de trap vaker onderhouden worden dan wanneer er laminaat of PVC is gebruikt.

Nog niet geheel overtuigd? Kom dan langs in onze winkel in Druten zodat wij u uitgebreid kunnen adviseren en ondersteunen.