Algemeen

De voordelen van vouwgordijnen

Op zoek naar nieuwe raamdecoratie maar je weet nog niet wat je wil? Misschien zijn vouwgordijnen wel de raamdecoratie waar je naar op zoek bent! Zoals de naam al aangeeft staan vouwgordijnen bekend om dat ze opvouwen zodra  je ze opent. Als je ze dicht doet, vouwen de gordijnen weer uit en zo kan je zelf bepalen op welke hoogte je de vouwgordijnen voor het raam wil hangen. Benieuwd naar de andere voordelen van vouwgordijnen? Lees dan verder.

1. Veel verschillende stoffen

Als je kiest voor vouwgordijnen zijn er ontzettend veel keuzes voor verschillende soorten stof. Zo kan je gaan voor allerlei kleuren stof, een transparante stof of juist een dikke stof. Voordat je een stof kan kiezen, moet je eerst bepalen met welke functie het vouwgordijn komt te hangen. Wil je bijvoorbeeld dat het vouwgordijn verduisterend is of de akoestiek in de woning verbeterd? Dan is het goed om te kiezen voor een dikke stof. Als je het gordijn wil laten functioneren als vitrage is het beter om te kiezen voor een transparante stof. Daarna kan je kiezen in welke kleur je de stof graag wilt hebben. Zo kan je de vouwgordijnen laten passen bij de rest van je woning!

2. Makkelijk

Zowel het bedienen van vouwgordijnen als het reinigen is makkelijk! Je hebt namelijk de keuze uit elektrisch bedienbare vouwgordijnen, dat is natuurlijk de allermakkelijkste keuze, en vouwgordijnen die je kan bedienen met de hand. Ook dit is een eenvoudig systeem met twee touwtjes en kan makkelijk door iedereen worden gebruikt. Het reinigen van de gordijnen kan door met een doek of plumeau over het vouwgordijn te gaan. Hierdoor haal je eenvoudig het stof eraf. Als je ze grondig wilt reinigen kan je dit doen door ze even met de hand te wassen.

3. Vouwgordijnen gaan lang mee

Alle vouwgordijnen worden gevoerd en dit beschermt tegen verkleuring. Hierdoor blijft de stof van de gordijnen lang mooi en hoef je ze dus niet snel te vervangen. Als dus de hele dag de zon op je ramen staat, kan je nog steeds kiezen voor vouwgordijnen!