Algemeen

Herfst staat voor de deur

De zomer is voorbij gevlogen en nu staat de herfst alweer voor de deur! Het wordt eerder donker, de temperatuur begint te dalen en de bladeren vallen van de bomen. Hierdoor zijn veel mensen al bezig om de tuin klaar te maken voor de winter. Zo gaan er zeilen over de tuinmeubelen of de tuinmeubelen verdwijnen weer in de schuur of garage. Niet alleen de tuin moet klaargemaakt worden voor de winter ook in de woning is het tijd om de herfst in huis te halen. In dit blogbericht lichten we toe hoe jij je woning klaar kan maken voor de herfst!

1. Licht

Zoals net al werd benoemd, wordt het eerder donker. Hierdoor is licht weer erg belangrijk voor de inrichting. Doordat het vroeg donker wordt, is licht al snel functioneel. Dit wil zeggen dat als je geen lichtje aan doet in de kamer je simpelweg niks ziet. Om een gezellige inrichting te krijgen, is het van belang om een goede combinatie te hebben van functioneel licht en sfeerlicht. Deze combinatie kan je ideaal creƫren met dimlicht. Tegenwoordig is het mogelijk om in iedere lamp in te stellen hoe fel het licht moet zijn. Heb je dus functioneel licht nodig, zet je de lamp zeer fel en bij sfeerlicht dim je de lamp. Tot slot zijn er in de herfst regelmatig regenachtige dagen waardoor het ook overdag redelijk donker is. Zorg er daarom voor dat je voldoende daglicht de woonkamer binnen schijnt door bijvoorbeeld de shutters volledig open te zetten of de rolgordijnen omhoog te doen.

2. Zacht, zachter, zachtst

Ben je nog op zoek naar accessoires voor in je woning? Kies dan voor aaibare stoffen, hoe zachter hoe beter! Dit geeft niet alleen een gezellige uitstraling aan je interieur, het is ook nog eens heerlijk om tegen zachte kussens aan te zitten of onder een zachte deken te liggen. Je kan zelfs denken aan een zacht vloerkleed. Het is heerlijk in de winter om niet op de koude vloer te hoeven lopen!

3. Warme kleuren

Zoals de meeste mensen wel weten staat de herfst bekend om haar warme kleuren. Daarom zijn deze kleuren ook super mooi om te verwerken in het interieur. Hierbij kan je denken aan de kleuren bruin, oranje of oker geel.