Algemeen

Hoe maak je trapbekleding schoon?

Veel mensen hebben in hun woning trapbekleding. Hier zitten veel voordelen aan verbonden zoals dat het fijn aanvoelt als je op blote voeten over de trap loopt, het is geluiddempend en de trap is minder glad waardoor je niet snel uitglijd. Om de trapbekleding zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om trapbekleding goed schoon te maken. Daarom wordt in dit blogbericht toegelicht hoe je trapbekleding schoon kan maken!

1. Wekelijks schoonmaken

Als je wil dat de trapbekleding zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk om de trap iedere week goed te onderhouden. Dit hoeft helemaal niet lastig te zijn. De trapbekleding kan namelijk eenvoudig gereinigd worden met de stofzuiger. De meeste viezigheid in de trapbekleding komt onder onze schoenen, sokken of voeten vandaan. Het zijn dus vaak kleine vuiltjes zoals zand die in de trapbekleding gaan zitten en dit zien we niet direct. Vooral bij trapbekleding met een donkere kleur zie je niet snel dat hij vies is. Ondanks dat moet je de trap toch een tot twee keer per week stofzuigen. Vooral als zand te lang in de trapbekleding blijft zitten, kan dit gaan schuren waardoor de trapbekleding sneller gaat slijten. Bij een lichte kleur trapbekleding zie je veel sneller dat hij vies is. Hierdoor kan het zelfs zo zijn dat deze vaker dan twee keer per week gestofzuigd moet worden. Een andere manier om trapbekleding schoon te houden is door de trap schoon te maken met een vochtige doek. Dit werkt het beste met lauwwarm water. Hierbij is het belangrijk dat er zo min mogelijk over de trapbekleding wordt gelopen als het nog nat is.

2. Grote schoonmaak

Na een aantal jaar is het niet gek dat de trapbekleding, ondanks dat het wekelijks wordt schoongemaakt, alsnog toe is aan een grote schoonmaak. Dit kan het beste gedaan worden middels dieptereiniging. Meestal wordt dit gedaan door een externe partij. Dit hoeft dan ook maar een keer per twee of drie jaar gedaan te worden. Je zult versteld staan van het resultaat, want de originele kleur van de trapbekleding komt helemaal terug!