Algemeen

Houd de warmte buiten met uitvalschermen!

Wist je dat uitvalschermen bedoeld zijn om de zon binnen te weren? Dit maakt deze soort zonwering weer net wat anders dan bijvoorbeeld knikarmschermen. In dit blogbericht vertellen we je meer over uitvalschermen zodat je een betere keuze kan maken welke zonwering het beste past bij je woning!

1. De voordelen van uitvalschermen

Uitvalschermen hangen vanuit de buitengevel schuin naar beneden. Hierdoor zorgen uitvalschermen voor een uitstekende lichtbescherming en goede schaduw creatie. Zelfs de laaghangende zon schijnt niet door de ramen naar binnen. De meubels worden daardoor altijd beschermd tegen verkleuring door de zon. Daarbij blijft het binnen natuurlijk heerlijk koel. Een ander voordeel van uitvalschermen is dat de kleur aangepast kan worden aan de buitengevel. Dit geeft een extra mooi effect aan de buitenkant van de woning. Daarnaast kun je ervoor kiezen om wind- of stormvaste armen te nemen. Als je op een plek woont waar het regelmatig hard waait, is het zeker verstandig om te kiezen voor stormvaste armen. Ook heb je de mogelijkheid om er een windautomaat op te monteren waardoor het uitvalscherm automatisch inklapt als het hard begint te waaien. Tot slot heb je de de keuze uit uitvalschermen die je kunt bedienen met de hand of elektrisch. Hierbij is de handbediening goedkoper dan een elektrische bediening. Verder hangt de keuze vooral af van wat jij makkelijk vindt.

2. De nadelen van uitvalschermen

Naast de vele voordelen die uitvalschermen hebben, hebben uitvalschermen ook een paar nadelen. Het eerste nadeel van een uitvalscherm is dat je geen vrije doorloop meer hebt. Doordat een uitvalscherm dus schuin naar beneden hangt, wordt de doorgang geblokkeerd. Dit kan hinderlijk zijn in bijvoorbeeld de tuin. Een ander nadeel is dat het alleen schaduw geeft in de woning en dus geen schaduw plek om buiten onder te zitten.