Algemeen

Inspiratie voor het inrichten van de slaapkamer

De inrichting van je slaapkamer is erg belangrijk. Je moet hier namelijk goed en rustig kunnen slapen. Iedereen weet dat slaaptekort zeer vervelend is en tot klachten kan leiden als vermoeidheid, slecht humeur en concentratieproblemen. Om dit allemaal te voorkomen, vertellen wij in dit blogbericht hoe je je slaapkamer kan inrichten!

1. Het licht in de slaapkamer

Op een slaapkamer moet je het licht goed kunnen regelen. Zowel daglicht als kunstlicht. Hoewel het in de winter snel donker is, blijft het in de zomer lang licht. Daarom wil je in de winter de kamer kunnen verlichten en in de zomer juist verduisteren. Hiervoor is passende raamdecoratie nodig. De vraag die je hierbij moet stellen is of je de kamer volledig donker wilt hebben of juist wat licht fijn vindt. Bij volledig donker kan je bijvoorbeeld kiezen voor gordijnen of gordijnen in combinatie met bijvoorbeeld rolgordijnen of shutters. Wil je dat er wat licht door de raamdecoratie heen komt? Dan kan je kiezen voor doorschijnende gordijnen of duo rolgordijnen.

2. Kleuren in de slaapkamer

Elke kleur heeft een andere uitstraling. Hierdoor is niet iedere kleur handig om op de muur in de slaapkamer te verven. Zoals de meeste mensen weten, maken donkere kleuren een kamer kleiner. Als je dus een kleinere slaapkamer hebt, kan je beter kiezen voor een lichte kleur. Verder is het goed om te weten wat een kleur uitstraalt. Zo staat de kleur blauw voor kalmerend, geel voor stimulerend en groen voor rustgevend. Deze kleuren zijn dus allemaal te gebruiken voor in de slaapkamer. Kleuren die je beter niet kan gebruiken zijn paars, bruin en grijs. Het is namelijk bewezen dat mensen met deze kleuren in de slaapkamer een minder goede nachtrust hebben.

3. De geschikte vloer voor in de slaapkamer

Tot slot is het ook belangrijk om een fijne vloer te hebben in de slaapkamer. Hierbij is het ideaal om een zachte ondergrond te hebben voor als je in de ochtend uit bed stapt. Tapijt vloerbedekking past hier goed bij. Mocht je dit niet in heel de slaapkamer willen kan je ook kiezen voor laminaat of parket en naast het bed een vloerkleed neerleggen. Op deze manier heb je alsnog een zachte ondergrond op de slaapkamer!