Algemeen

Kies voor een visgraat vloer!

Een vloer die op dit moment erg populair is, is de visgraat vloer. Hoewel, eigenlijk kunnen we zeggen dat deze vloer altijd al populair is geweest. In de tijd van de Grieken en Romeinen werd deze vloer namelijk al veel gelegd! Nu is het natuurlijk in een moderner jasje gestoken door geen mozaiek te gebruiken, maar hout. Nieuwsgierig geworden naar de visgraat vloer? Lees dan verder waarom je moet kiezen voor deze populaire vloer!

1. Wat is een visgraat vloer?

De visgraat vloer heeft haar naam te danken aan haar patroon. Dit patroon ontstaat op de manier hoe de vloer wordt gelegd. De planken van de vloer worden namelijk zo geplaatst dat het van bovenaf lijkt op de graat van een vis. De materialen die het meeste worden gebruikt voor de visgraatvloer zijn hout, PVC en laminaat. Hierdoor is een visgraat vloer beschikbaar in iedere prijsklasse. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook XL planken om een visgraat vloer mee te leggen, dit wordt ook wel de walvisgraat genoemd.

2. Hoe groot moeten de planken zijn van een visgraat vloer?

Een belangrijk onderdeel bij het aanschaffen van een visgraat vloer is bepalen hoe groot de planken moeten zijn. Het is namelijk afhankelijk van hoe groot de ruimte is welke grootte van de planken het beste past in het interieur. Een visgraat vloer staat bekend om haar drukke uitstraling, waardoor het snel te druk kan worden als je te grote planken gebruikt in te kleine ruimtes. Wil je toch graag een visgraatvloer in een kleine ruimte? Besluit dan om het visgraat patroon te leggen met korte en smalle plankjes om het niet al te druk te maken! Heb je juist een zeer grote ruimte tot je beschikking? Dan is het zeker een aanrader om eens te kijken naar XL planken en dus te kiezen voor een walvisgraat vloer!

3. Hoe kan je een visgraat vloer het beste combineren met je interieur?

Zoals hierboven al werd benoemd staat de visgraat vloer bekend om haar drukke uitstraling. Het is daarom belangrijk om de rest van het interieur wat rustiger te houden. Dit kan je bijvoorbeeld doen door rustige kleuren te gebruiken en accessoires aan te schaffen in een effen kleur!