Algemeen

Maak je interieur klaar voor de lente

Over 4 dagen is het al zo ver: lente! Eindelijk kunnen we afscheid nemen van de koude en natte dagen en dit betekent dat we ook afscheid kunnen gaan nemen van het winterse interieur. Dus weg met de kaarsen, dekens en donkere kleuren en zeg hallo tegen het lente interieur! Hoe je die creƫert, lees je in dit blogbericht!

1. Veel lichte kleuren

De lente staat vooral bekend als een vrolijk seizoen. Iedereen is blij dat de dagen langer worden en het mooier weer wordt. Dit wil je natuurlijk ook terug laten zien in het lente interieur. Dit kan je doen door veel lichte kleuren te gebruiken. Hierbij kan je denken aan verschillende pastelkleuren. Het maakt dan ook niet uit welke pastelkleur je kiest, alles is goed om bijvoorbeeld een muur in het huis te verven! Kies dus de kleur die jij het mooiste vindt en je brengt gelijk een stukje lente in het interieur. Andere kleuren die ook goed passen bij de lente zijn frisse kleuren zoals licht roze of groen, maar ook lichte houtkleuren vertegenwoordigen de lente uitstekend in je interieur!

2. Het zit in de details

Wil je voor het lente interieur niet gelijk een hele muur verven, maar het iets rustiger aanpakken? Dat kan perfect met een lente interieur. De lente breng je namelijk in huis door allerlei details toe te voegen, bijvoorbeeld door wat nieuwe accessoires aan te schaffen! De eerste tip die wij hiervoor hebben is om de kussens op de bank te wisselen. Haal de donkere hoezen eraf en kies voor kussens met vrolijke prints en lichte kleuren. Een tweede tip die zeer belangrijk is voor het lente interieur zijn het aanschaffen van bloemen en planten. Buiten zie je de mooiste bloemen en deze mogen daarom zeker niet ontbreken in het interieur. Om het helemaal compleet te maken, kan je ook wanddecoratie, potten en vazen in lichte kleuren neerzetten in de woonkamer. Op deze manier is de lente niet meer weg te denken uit het interieur.

3. Voorjaarsschoonmaak

In de lente begint de zon vaker te schijnen en dat betekent dat alles te zien is in het interieur, zo ook alle stof. Dit maakt het lente interieur natuurlijk minder mooi en fris en daarom is het belangrijk om een grote voorjaarsschoonmaak te houden. Maak dus ook schoon onder de bank en op plekken waar je met een snelle schoonmaak niet komt. Zo weet je zeker dat het lente interieur er perfect bij staat als de eerste zonnestralen de woonkamer binnen schijnen!