Algemeen

Maak van uw raamdecoratie een eyecatcher met shutters!

Shutters worden ook wel binnenluiken of klapluiken genoemd. Vaak zijn ze gemaakt van hout, maar tegenwoordig komen ze terug in genoeg andere soorten en maten. Bent u op zoek naar raamdecoratie die ook een grote toevoeging vormt aan uw interieur? Dan zijn shutters de ideale oplossing.

1. Maak de shutters passend bij uw interieur

Vroeger werden shutters alleen gemaakt van hout. Hierdoor waren ze in Nederland niet populair om te kiezen als raamdecoratie. Tegenwoordig worden shutters ook gemaakt van kunststof, aluminium en PVC. Hierdoor kunnen de shutters in veel meer verschillende interieurstijlen terugkomen. Heeft u bijvoorbeeld een industriële interieurstijl? Dan zijn aluminium shutters niet alleen een detail in het interieur, maar vormen ze een hoofdelement om de stijl door te voeren. Om de shutters niet alleen voor de ramen te laten terugkomen, kunt u er ook voor kiezen om kastdeuren te maken van shutters. Deze optimale combinatie vormt dé eyecatcher in het interieur.

2. Overal te plaatsen

Heeft u een interieurstijl die in de hele woning terugkomt? Ook dan zijn shutters ideaal. De binnenluiken zijn namelijk vochtbestendig. Hierdoor kunt u ze dus ook plaatsen in de badkamer. Daarbij zijn shutters geschikt voor elke raamsoort: groot, klein, rond, vierkant, een kiepraam of zelfs een driehoekig raam. Het maakt dus niet uit als uw woning bestaat uit verschillende soorten ramen. Shutters zijn altijd geschikt als toevoeging of eyecatcher in een interieur.

3. Praktische voordelen

Naast dat shutters als eyecatcher kunnen dienen in uw interieur, hebben de klapluiken ook veel praktische voordelen. Zo kunt u zelf de lichtinval regelen en hiermee dus ook de privacy bepalen. Door ze open te zetten kan er veel licht naar binnen en kunnen andere mensen naar binnen kijken. Door ze dicht te doen komt er geen licht naar binnen en kunnen andere mensen uw woning niet in kijken. Daarnaast werken de shutters ook isolerend en zijn ze makkelijk schoon te houden. Als laatste zijn ze ook kindvriendelijk, omdat er geen touwtjes aan zitten.