Algemeen

Ontdek de voordelen van velours gordijnen

Bij velours gordijnen wordt vaak gedacht aan die grote rode gordijnen in theaters en niet aan gordijnen in een woning, terwijl velours gordijnen ook een zeer mooie uitstraling geven aan het interieur! Om je hiervan te overtuigen, worden in dit blogbericht verschillende voordelen benoemd van velours gordijnen in het interieur!

1. Kleur

Het eerste voordeel van velours is dat kleuren hier altijd het beste in uitkomen. Hierbij maakt het niet uit om welke kleur het gaat zowel lichte en donkere kleuren kan dit materiaal ontzettend mooi weergeven. Dit heb je natuurlijk ook kunnen zien bij de mooie rode kleur van velours gordijnen in het theater. Velours staat dan ook bekend om haar natuurlijke glans! In het interieur is er één belangrijke keuze op het gebied van de kleur van een velours gordijn: wil je het gordijn als eyecatcher of wil je liever dat de gordijnen niet opvallen? Met velours gordijnen kan dit allebei! Kies voor een kleur die niet in de rest van het interieur terugkomt als je de gordijnen als eyecatcher wilt laten dienen en kies voor een kleur die al veel in het interieur terugkomt als je ze niet wilt laten opvallen.

2. Praktische voordelen

Naast dat velours gordijnen voordelen hebben voor het oog, hebben de gordijnen ook praktische voordelen. Zo is velours een zeer dichte stof. Dit heeft als voordeel dat het kou vanuit buiten tegenhoudt. Daarnaast zorgt de dichte stof ook voor een goede akoestiek in de woning. Een ander praktisch voordeel is dat je bij velours gordijnen zelf kan kiezen of je ze wilt met een waveplooi (dit kan enkel en dubbel) of liever met inslagringen. Als laatste zorgt een velours gordijn natuurlijk ook dat ruimtes in de woning verduisterd kunnen worden.

3. Makkelijk schoon te houden

Het is zeer makkelijk om velours gordijnen schoon te maken. Door een zacht borsteltje op de stofzuiger te plaatsen kan je gemakkelijk het stof van de gordijnen verwijderen. Wil je de gordijnen grondig schoon maken? Dan is het advies om ze een keer per jaar buiten te laten luchten! Het beste is natuurlijk om te voorkomen dat het gordijn vies wordt. Gebruik daarom altijd de stok die aan het gordijn hangt om de velours gordijnen te openen en te sluiten!