Algemeen

Raamdecoratie: wat is trending in 2021?

We gaan nog even door met de trends van 2021! In het vorige blogbericht heeft u al kunnen lezen wat de woontrends zijn voor dit jaar. In dit blogbericht zoomen we in op de trends op het gebied van raamdecoratie in 2021. Kan uw woning wel een opfrisser gebruiken, maar wilt u geen complete verbouwing? Dan is alleen al het vervangen van uw raamdecoratie genoeg! Lees hier hoe u kan meegaan met de laatste trends op het gebied van raamdecoratie.

1. Rustige kleuren

De eerste trend op het gebied van raamdecoratie zijn rustige kleuren! Om mee te gaan met deze trend is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe u de trend kan toepassen in uw woning. Rustige kleuren kunnen namelijk op meerdere manieren geïnterpreteerd worden. Om deze fout uit de wereld te halen: met rustige kleuren worden kleuren bedoeld die staan voor ingetogen, transparantie, simpel en klassiek. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan verschillende lichte bruintinten of creme kleur. Het voordeel van de rustige kleuren in de raamdecoratie is dat u meer kan uitpakken met opvallende accessoires.

2. (Te) lange gordijnen

De tweede trend die we veel terug gaan zien in 2021 zijn lange gordijnen. Dit houdt in dat gordijnen op de grond mogen hangen en dus niet op hoeven te houden iets boven de grond. Gordijnen die op de grond hangen geven een stijlvolle uitstraling aan uw woning. Daarbij zorgt de imperfectie (dus dat de gordijnen iets te lang zijn) juist voor de perfectie in het interieur. In 2021 gaat u vooral fluwelen gordijnen terugzien en licht doorschijnende gordijnen.

3. Natuurlijke uitstraling

Steeds vaker willen we de natuur van buiten naar binnen halen, zo ook in 2021. Dit gaan we vooral zien door het gebruik van natuurlijke materialen in raamdecoratie. Een goed voorbeeld hiervan zijn houten jaloezie├źn.