Algemeen

Screens aan de binnen- of buitenkant van de ramen?

Een veelkomend product om de zon te weren zijn screens. Dit komt doordat screens vele voordelen kennen. Zo zijn ze er in oneindig veel soorten en maten, kunnen ze ook elektrisch bedienbaar zijn en het is mogelijk om verschillende kleuren te drukken op de screens. Als laatste kunnen screens zowel aan de binnen- als buitenkant van een raam worden geplaatst. Maar wat is voor u het beste? In dit blogbericht hebben we de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet!

1. Screens aan de binnenkant van het raam

Een screen aan de binnenkant van een raam plaatsen kent verschillende voordelen. Het eerste voordeel is dat het een stijlvolle toevoeging is aan uw interieur. Zoals hierboven al werd benoemd, heeft u bij screens ontelbaar veel keuzes. Hierdoor is er altijd wel een keuze die perfect bij uw interieur past. Een ander voordeel van screens aan de binnenkant van het raam is dat ze langer mee gaan. Binnen hebben de screens namelijk geen last van regen, wind, hagel of andere vervelende weersomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van de screens flink hoger is dan screens aan de buitenkant van het raam. Tot slot zijn screens aan de binnenkant goedkoper. Dit komt dus ook mede door dat deze soort langer mee gaat.

2. Screens aan de buitenkant van het raam

Ook een screen aan de buitenkant van het raam kent meerdere voordelen. Door screens aan de buitenkant van een raam te plaatsen wordt de warmte namelijk eerder tegengehouden dan als een screen aan de binnenkant van een raam gevestigd is. De zonnestralen worden buiten al opgevangen en kunnen hierdoor minder makkelijk doordringen naar binnen. In de zomer blijft het daardoor lekker koel binnen. Door screens aan de buitenkant van een raam te plaatsen creƫert u dus een betere isolatie. Voor ieder persoon en voor iedere woning is het verschillend wat het meeste nodig is: een screen aan de binnenkant voor decoratie en een langere levensduur of juist een screen aan de buitenkant om de isolatie van de woning te verbeteren. Beide zorgen er in ieder geval dat de zon wordt geweerd!