Algemeen

Trapbekleding: tapijt vs. PVC

De twee populairste trapbekledingen in Nederland zijn tapijt en PVC, maar welke kunt u het beste kiezen? Wij hebben de voor- en nadelen van een trap met tapijt bekleding en een trap met PVC afwerking voor u op een rijtje gezet. Kies aan de hand van de voor- en nadelen welke trapbekleding het beste past bij uw woning!

1. Tapijtbekleding

Er zijn meerdere voordelen verbonden aan een trap met tapijt als bekleding. Zo werkt tapijt geluiddempend. Hierdoor hoort u uw medebewoners bijna niet als ze de trap op of aflopen. Daarbij hebben de buren hier ook profijt van. Vooral als er vaak kinderen over de vloer komen, is het een goede keuze om tapijtbekleding te nemen. Zij rennen vaak de trap op wat veel lawaai met zich meebrengt. Door het tapijt wordt dit geluid gedempt. Een ander voordeel van tapijt is dat het fijn aanvoelt voor de voeten en dat het niet glad is. De kans op vallen is dus een stuk kleiner. Als laatste is de keuze uit tapijt zeer groot. U kunt daarom precies kiezen wat u mooi vindt en wat het beste past bij de inrichting van uw woning. Een nadeel van tapijtbekleding op de trap is dat het moeilijk is om vlekken te verwijderen. Daarom is het met schoonmaken oppassen dat er niet geknoeid wordt met bijvoorbeeld een sopje. Bij een donkere kleur bekleding zijn de vlekken minder goed te zien dan op een lichte bekleding.

2. PVC

Ook aan een trap van PVC zitten veel voordelen. Het allergrootste voordeel is dat PVC krasvrij is en stootvrij. Hierdoor gaat de trap lang mee. Daarnaast is PVC de makkelijkste trapafwerking om schoon te maken. Vaak wordt gedacht dat het met PVC niet mogelijk is om een warm interieur te creƫren in een woning. Maar door de grote keuze van tegenwoordig zijn er ook kleuren die dezelfde warmte kunnen geven als tapijt of hout. Het nadeel van PVC als afwerking van uw trap is dat het koud aanvoelt. Ook is PVC redelijk glad. Daarom bevelen wij aan om antislip strips op de trap te plakken.