Algemeen

Uitgelicht: rolluiken

In de blogserie uitgelicht, lichten we iedere blog weer een nieuw product verder toe. Deze keer vertellen we u meer over rolluiken. Ten eerste worden de voordelen van rolluiken op een rij gezet en daaronder de nadelen. Veel leesplezier!

1. Voordelen van rolluiken

Een rolluik heeft erg veel voordelen. Het eerste voordeel (en ook het meest voor de hand liggende voordeel) is verduistering. De meeste mensen schaffen rolluiken ook aan met als doel een ruimte verduisteren. Vaak een slaapkamer. Het tweede voordeel van een rolluik is veiligheid. Vooral als je een rolluik plaatst voor de deuren en ramen beneden voorkom je dat inbrekers uw woning kunnen betreden. Het derde voordeel van een rolluik is geluidsdemping. Rolluiken houden veel geluiden tegen van buitenaf. Dit is vooral aan te raden voor mensen die wonen aan het spoor of aan een drukke weg. Naast geluidsisolatie, isoleert een rolluik ook warmte, ideaal om de warmte binnen te houden in de winter! Het laatste voordeel van een rolluik is dat het veel mogelijkheden heeft. Zo kan u ervoor kiezen om een rolluik elektrisch te bedienen of handmatig. Daarnaast kunt u ook kiezen tussen het materiaal. Bijvoorbeeld aluminium of kunststof.

2. Nadelen van rolluiken

Hoewel er vooral voordelen zijn verbonden aan rolluiken, zitten er ook een paar nadelen aan. Zo gaan rolluiken relatief snel stuk. Dit is vooral het geval bij elektrische rolluiken, omdat u hier te maken krijgt met een motor. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat de motor stuk gaat en hierdoor het rolluik dus niet meer omhoog en omlaag kan. Ook kan het gebeuren dat een rolluik scheef oprolt waardoor het rolluik niet meer naar beneden kan. Een ander nadeel van een rolluik is dat het een ingewikkeld proces is om hem zelf te installeren. Vaak is er een professional nodig om dit te doen! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van rolluiken in uw woning? Twijfel niet om contact op te nemen!