Algemeen

Vloer trends voor 2022

2022 staat voor de deur en dat betekent nieuwe woontrends. In dit blogbericht zoomen we in op de vloer trends voor 2022.

1. Een vloer bestendig tegen alles

Door de COVID-19 pandemie zijn we steeds meer thuis. Een paar keer per week werken we thuis en er wordt steeds vaker thuis gesport. Het is daarom de belangrijk dat de vloer hier tegen kan. Denk bijvoorbeeld aan een bureaustoel die telkens van voor naar achter wordt geschoven. Bij een parket vloer zorgt dit direct voor krassen. Daarom zijn gietvloeren de trend van 2022 omdat deze vloer krasvast is.

2. Visgraat 2.0

De visgraat vloer staat al jaren in de trends en is hierdoor bij de meeste bekend. Vroeger werd deze vloer vooral gelegd in kastelen terwijl ze nu terug komen in allerlei interieurs. In 2022 krijgt de visgraat vloer een upgrade naar visgraat 2.0. Bij deze versie zijn de planken kleiner wat een luxere uitstraling geeft. De lengte van de planken wordt nu maximaal 78 centimeter lang en 7 centimeter breed.

3. Ook duurzaam in 2022

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk begrip en zie je overal terug komen, zo ook bij vloeren. Voor 2022 is het dan ook een trend om te kiezen voor een duurzame vloer. Er zijn een aantal punten waar je naar kan kijken of een vloer duurzaam is. De eerste is door te kijken hoe lang een vloer mee gaat. Door een vloer te kiezen die 20 jaar meegaat hoeft hij minder snel vervangen te worden dan een vloer die 10 jaar mee gaat. Het tweede waar je naar kan kijken is of de vloer gerecycled wordt en als derde of de vloer onderhoudsvriendelijk is. Als laatste is het belangrijk om te kijken naar het materiaal waar de vloer van is gemaakt.

4. Een mix van Japan en Scandinaviƫ

De vierde trend die we in 2022 terug gaan zien is een combinatie tussen de Japanse stijl en de Scandinavische stijl. Dit betekent clean, stijlvol, licht en minimalistisch. Daarom is een lichte houten vloer de vloer van 2022!