Algemeen

Waarom kiezen voor vinyl?

Een vinyl vloer wordt vaak in verwarring gebracht met een PVC vloer. De reden hierachter is dat vinyl en PVC gemaakt worden van dezelfde soort kunststof. Toch zijn vinyl en PVC vloeren echt verschillend. In dit blogbericht lichten we uit waarom te kiezen voor een vloer van vinyl.

1. Duurzaam

De reden waarom een vinyl vloer duurzaam is, is omdat de vloer lang mee gaat. Het is afhankelijk van dikte hoeveel jaar de vloer mee gaat. De meest duurzame optie is om te kiezen voor een vinyl vloer van kwaliteit. Deze vloer heeft een dikte van 2 tot 3 millimeter en een slijtlaag tussen de 0,2 en 0,7 millimeter. Gemiddeld gaat deze vloer 10 tot 20 jaar mee. Er zijn ook vinyl vloeren die minder dik zijn en waardoor de kwaliteit net iets minder is. Hierdoor gaat de vloer ook minder lang mee. Dit heeft wel als voordeel dat u altijd mee kan gaan met de laatste trends. Vinyl is namelijk een betaalbare vloersoort. Als de vloer dus na een aantal jaar is versleten, kunt u gemakkelijk een nieuwe nemen en hierbij inspelen op de nieuwe vloer trends van dat moment.

2. Praktisch om te onderhouden

Een van de grootste voordelen aan een vloer van vinyl is dat de vloer een glad oppervlak heeft. Met schoonmaken heeft u dus amper moeilijkheden in vergelijking met andere vloeren. Andere vloeren hebben vaak kieren en naden waardoor het lastiger is om de vloer schoon te houden. Bij een vinyl vloer moet u wel opletten voor zand, omdat als zand lang op de vloer blijft liggen de slijtlaag er sneller af gaat. Probeer zand daarom direct te verwijderen. U kunt zand op de vloer zoveel mogelijk voorkomen door een mat voor de deur te leggen.

3. Heel veel kleine voordelen

Naast dat een vinyl vloer twee grote voordelen heeft, heeft de vloer ook veel kleine voordelen zoals:

  • Veel mogelijkheden in kleuren
  • Veel mogelijkheden in soorten (vloerbedekking, tegels en laminaat)
  • De vloer is makkelijk om te plaatsen
  • Vinyl kan tegen vocht
  • Een vloer van vinyl dempt geluid

Aan een vloer van vinyl zitten genoeg voordelen en deze voordelen samen zijn de reden om te kiezen voor een vinyl vloer!