Algemeen

Wat is een marmoleum vloer?

Er is vaak verwarring over wat een marmoleum vloer precies is. Om deze onduidelijkheid voor altijd weg te halen: een marmoleum vloer is een linoleum vloer met een gemarmerd dessin. Het woord marmoleum is dan ook een combinatie tussen de woorden ‘marmer’ en ‘linoleum’. Ben je nieuwsgierig geworden naar meer informatie over een marmoleum vloer? Wij vertellen je er alles over in dit blogbericht!

1. Heel veel keuze

Een marmoleum vloer is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Zo kan je het kopen op een rol en als klikpanelen. Bij de klikpanelen heb je ook nog de keuze of je ze in de vorm wilt van stroken of dat je liever tegels hebt. Het voordeel van deze klikpanelen is dat ze geluiddempend zijn. Hierdoor heb je dus geen last van harde geluiden als er bijvoorbeeld kinderen langs komen. Sinds kort is een marmoleum vloer ook beschikbaar in meerdere kleuren. Helaas nog niet zoveel als bijvoorbeeld een vinyl vloer.

2. Vloerverwarming

Een ander voordeel van een marmoleum vloer is dat het moeilijk ontvlambaar is en dus goed tegen hitte kan. Dit maakt de vloer veilig, maar dat is niet het grootste voordeel. Dat is namelijk dat je een marmoleum vloer kan combineren met vloerverwarming. Hierdoor hoef je in de koude winterdagen geen last te hebben van koude voeten!

3. Makkelijk in onderhoud

Ben je iemand die niet goed is in het onderhouden van een vloer? Dan is marmoleum de ideale oplossing. Deze vloersoort is namelijk krasvast, slijtvast en vochtbestendig. Daarbij is de vloer ook nog eens isolerend, anti statisch en veerkrachtig. Mocht er toch een kleine beschadiging ontstaan aan de vloer dan is dit geen probleem. Kleine beschadigingen kunnen namelijk makkelijk worden bijgewerkt. Als laatste is een marmoleum vloer erg makkelijk om schoon te houden wat de vloer uitermate geschikt maakt voor mensen die last hebben van luchtwegproblemen!