Algemeen

Welke raamdecoratie past het beste bij mijn interieur?

Tegenwoordig is de keuze uit raamdecoratie zeer groot. Hierdoor wordt het ook steeds lastiger om te beslissen welke raamdecoratie het beste bij uw interieur past. In dit blogbericht vertellen wij in welk interieur verschillende soorten raamdecoraties het beste uitkomen!

Duette

Een duette past het beste in het interieur als u dakramen heeft of uw ramen een afwijkende vorm hebben. Doordat een duette een plisségordijn is met honingraatstructuur en een dubbele stof, is deze vorm van raamdecoratie duurzaam en energiebesparend! Andere voordelen aan een duette zijn dat u het koord kan oprollen waardoor het niet in het zicht hangt en het in veel afmetingen beschikbaar is, zodat ieder raam voorzien kan worden van een duette.

Horizontale jaloezieën

Een groot voordeel van horizontale jaloezieën? Ze zijn geschikt voor ieder interieur! Of u nou raamdecoratie nodig heeft in de woonkamer, badkamer of bij het dakraam op zolder, deze jaloezieën passen overal. Daarbij kunt u iedere dagzelf bepalen of u juist veel of weinig licht door laat schijnen. Zo kan u in de zomer het zonlicht tegenhouden en in de winter juist het daglicht door laten schijnen.

Verticale jaloezieën

Verticale jaloezieën komen vooral goed tot hun recht in een interieur met grote glasramen. Door voor deze grote ramen verticale jaloezieën te plaatsen creëert u een sfeervol interieur. Ook wordt de kou buiten gehouden en ontstaat er in tegenstelling tot de horizontale jaloezieën geen stof op de jaloezieën.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen kunnen volledig op maat worden gemaakt. Hierdoor kunt u het gordijn zo samenstellen dat het perfect past bij elk interieur. Zowel de stof, de print en het design kunt u zelf bepalen. Daarbij hoeft u bijna geen tijd in het onderhoud van de gordijnen te stoppen, omdat ze makkelijk schoon te maken zijn. Vouwgordijnen zijn het mooiste voor rechte ramen.