Algemeen

Hoe houd je de warmte buiten?

Het is bijna augustus en temperaturen van 30 graden worden regelmatig aangetikt. Hoewel we ons hier vaak op verheugen om te genieten van het mooie weer en de warme zomeravonden, komen er ook een aantal nadelen bij kijken. Zo kan het in huis ontzettend warm worden. Daarom is het belangrijk om de warmte zo lang mogelijk buiten te houden. In dit blogbericht vertellen we hoe je dit het beste kan doen!

1. Frisse lucht

Bij de warme dagen is het vooral in de middag en aan het begin van de avond erg heet. Vroeg in de ochtend is het vaak nog koel buiten en laat in de avond koelt het ook weer af. Op deze tijden is het erg belangrijk om het huis volledig door te luchten, zodat de koude lucht in elke kamer van het huis komt. Zet daarom alle ramen en deuren in huis tegen elkaar open. Dan kan het volledig doorwaaien! Het nadeel van alles openzetten later op de avond, is dat er vaak insecten naar binnen komen of muggen wat weer zorgt voor onrustige nachten. Daarom zijn horren erg handig. Hoewel er vaak niet aan wordt gedacht, kunnen horren dus zeker bijdragen om de warmte buiten te houden. Het is namelijk belangrijk om de koude lucht binnen te laten om de warme lucht te laten verdwijnen.

2. Warmte werende stoffen

Raamdecoratie soorten zoals rolgordijnen en duette heb je in allerlei verschillende stoffen. Om met raamdecoratie ook de warmte buiten te houden is het goed om te kiezen voor een warmte werende stof. Deze zijn er speciaal voor gemaakt om minder warmte door te laten en blijft het dus lekker koel in je woning.

3. Houdt alles dicht

Hoe je op de koudere momenten van de dag je juist alles open moet zetten, is het belangrijk om op de hete momenten alles dicht te houden. Vooral als je ramen hebt waar gedurende de dag de zon op staat. Tijdens de hele warme dagen is vaak alles dicht houden niet genoeg. Er is dan ook zonwering voor de raam nodig. Hierbij zijn screens en horren de beste opties om de warmte buiten te houden.