Algemeen

De voor- en nadelen van een PVC vloer

Op zoek naar een vloer van hoge kwaliteit? Dan is de PVC vloer de vloer voor jou! Een PVC vloer is een parketvloer van kunststof en bestaat uit meerdere lagen PVC. De reden dat deze vloersoort wordt gemaakt is als alternatief voor een vloer van natuursteen, laminaat of parket. Twijfel je over de aanschaf van een PVC vloer? Lees dan dit blogbericht waarin de voor- en nadelen uitgebreid worden toegelicht!

1. De voordelen van een PVC vloer

Er zitten veel voordelen verbonden aan een PVC vloer. Het eerste voordeel is dat deze vloersoort zeer onderhoudsvriendelijk is. Door het gladde oppervlak is het eenvoudig om te stofzuigen en dweilen. Het is belangrijk om te dweilen zonder reinigingsmiddelen want dat gaat niet goed samen met PVC. Een tweede voordeel is dat een PVC vloer weinig geluid geeft. Door de verschillende lagen PVC ontstaat er namelijk een dempende werking. Een ander voordeel is dat het een duurzame vloer is, hij kan gerust 25 jaar lang mee gaan. Daarnaast kan een PVC vloer tegen water en is het zacht voor de voeten. De vloer is hierdoor geschikt voor iedere ruimte. Als laatste is een PVC vloer ook meer dan geschikt in combinatie met vloerverwarming doordat hij zich kan aanpassen aan de temperatuur van de omgeving.

2. De nadelen van een PVC vloer

Er zijn maar een paar nadelen aan een PVC vloer. De eerste is dat het heel belangrijk is om de ondervloer goed te leggen. Doordat PVC redelijk dun is, is het meteen zichtbaar als dit niet goed is gedaan. Hierdoor kan het lastiger zijn om deze vloer zelf te leggen. Een tweede nadeel is dat deze vloersoort redelijk prijzig is. Tot slot gaat een PVC vloer niet samen met rubber. Dit kan strepen veroorzaken of verkleuringen. Om dit voor een groot deel te voorkomen, kan je gebruik maken van viltjes onder meubels.